A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мигіївська громада
Миколаївська область, Первомайський район

Небезпечні продукти

Дата: 22.03.2024 14:18
Кількість переглядів: 22

RASFF повідомляє про виявлення хлорпірифос-етилу в сушених помідорах

 

Первомайським районним управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від  14.03.2024 № 11.1.3-21/5165 щодо інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 13 березня 2024 року № 2024.0905-fup8 (далі — повідомлення RASFF).

Відповідно до повідомлення RASFF виявлено хлорпірифос-етил у сушених помідорах, походженням з Тунісу (експортер: Ste antica agricole), що експортувались з Італії (пакувальник: La Cerignola di una volta) до України (отримувач: ТОВ «ГУД ПРОД ФУД», вул. Промислова 2, м. Кролевець, Кролевецький р-н, Сумська обл., 41300).

Повідомлення RASFF направляється в порядку інформування та вжиття відповідних заходів, передбачених законами України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». 

Відповідно статті 20 ЗаконамУкраїни «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

У разі виявлення вищезазначеної харчового продукту, негайно повідомляти Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби  Миколаївській області на  

електронну адресу:  [email protected].


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь